O KAMPUSU

 

Skupen študentski prostor za uresničitev temeljnega študentskega interesa

Študentski kampus je glavno stičišče študentskih idej, aktivnosti in podpornih storitev, ki jih vsak študent potrebuje v času svojega študija. Namen Kampusa je študentom omogočiti platformo, kjer lahko razvijajo svoje potenciale, skupaj ustvarjajo, se športno in umetniško udejstvujejo, razvijajo svoje projektne ali podjetniške ideje ter imajo pri tem ustrezno strokovno in infrastrukturno podporo. Kampus vsebuje tudi socialno dimenzijo, s katero želimo s pomočjo subvencioniranih storitev in dejavnosti študentom olajšati njihove finančne težave.

Vizija Študentskega kampusa je postati osrednje stičišče vseh študentov – tako študentov, ki študirajo v Ljubljani, kot tudi študentov iz drugih univerzitetnih središč.

Študentski center v samem centru Ljubljane

Kampus stoji v samem centru Ljubljane poleg Pivovarne Union, nasproti parka Tivoli ter streljaj od križišča med Tivolsko in Celovško cesto. Enostavno je dostopen s Celovške ceste, do njega lahko pridete z več oblikami javnih prevozov (v neposredni bližini sta postaji LPP in BicikeLJ), prav tako pa so v bližini na voljo tudi večja parkirišča.

Študentje smo stopili korak naprej

V Ljubljani smo bili vrsto let priča potrebi po vzpostavitvi študentskega kampusa, ki bi na enem mestu združeval kulturno in izobraževalno dejavnost študentov ter zadovoljeval še druge osnovne potrebe mladih. V tujini so kampusi, ki na enem mestu združujejo vse za potrebe in interese študentov, že stalna praksa, pri nas pa smo kljub mnogim prizadevanjem države in ostalih javnih institucij tovrstni organizirani kampus dolgo čakali – in ga dočakali oktobra 2015.

ŠOU v Ljubljani je tako z vzpostavitvijo Študentskega Kampusa postavil temeljni kamen platformi, ki študentom omogoča, da se med sabo povezujejo, sodelujejo, izmenjujejo ideje, ustvarjajo nove projekte, se učijo in obštudijsko udejstvujejo. V času, ko država pospešeno krči pravice študentov, je investicija v tovrstno študentsko središče, ki zbližuje študente in celovito zadovoljuje njihove potrebe, še posebej pomembna.

Kaj lahko najdem v Kampusu?

Z otvoritvijo 1. 10. 2015 so v Kampusu začele delovati naslednje vsebine: študentska čitalnica, študentski inkubator s prostori za co-working, ki skrbi za podporo študentskim projektom in zagonskim (angl. start-up) podjetjem, večnamenski prostor, namenjen izobraževalnim dogodkom, umetniškim razstavam in podobno, društveno stičišče, prostor za piknik, predavalnice, picerija in kavarnica, zunanjo športno vadbišče, zavarovalnica, potovalna agencija … V Kampusu lahko med drugim tudi podaljšaš subvencionirano študentsko prehrano oz. “bone”, se vpišeš v študentski servis ali se oglasiš na centralni infotočki, kjer ti bomo pomagali, ko se znajdeš v zagati. V kampusu se nahajajo tudi prostori administracije ŠOU v Ljubljani, saj se organizacija želi tudi lokacijsko približati študentom. V prihodnje v kampusu načrtujemo še številne druge posodobitve za dejavnosti po meri študentov.

Kako parkiram na Kampusu?

Z aprilom 2017 smo veliko ploščad Kampusa zaprli za promet, saj so v bodoče na njej načrtovane športne in druge aktivnosti za obiskovalce Kampusa. Za obiskovalce so na voljo 4 parkirna mesta (do 2 ur). Naprošamo vas, da do Študentskega kampusa raje dostopate z javnim prevozom (LPP postaja in postaja BicikeLJ sta v neposredni bližini), s kolesom ali peš oziroma koristite druga javna parkirišča. Hvala za razumevanje!

 


 

Socialni inkubator Študentski kampus - socialno podjetje

Pivovarniška ulica 6

1000 LjubljanaID za DDV: SI 503 621 27

Matična št.: 3684466000

www.kampus.si