Predavanje: Kaj delam, ko delam čuječnost?

Vabljeni na predavanje dr. Urbana Kordeša, ki ga bomo gostili v torek, 23. maja 2017, ob 20h v prostorih Kampusa.

PRIJAVA
Zagotovite si svoj sedež s prijavo na:
https://goo.gl/forms/Z5cEfGmeBTsqm0Do1

OPIS PREDAVANJA
Kaj delam, ko delam čuječnost? Na prvi pogled je odgovor očiten: ne delam ničesar - samo nepresojajoče opazujem doživljanje! Vsi, ki smo se kdaj poskusili spoprijeti s prakso čuječnosti, vemo, da je realnost doživljanja nekoliko drugačna. Vemo, da tudi med meditacijo večino časa nekaj delamo, počnemo ... nekam stremimo. Še več, podrobno preiskovanje doživljanja vadbe čuječnosti pokaže, da so mnogokrat napačna celo naša prepričanja o izkustvu lastne vadbe.

Dr. Urban Kordeš bo na predavanju predstavil del rezultatov skupine za opazovanje doživljanja Observatorij – osmih ljudi, ki kar se da natančno in sistematično beležijo svoje poskuse nepresojajočega opazovanja doživljajske pokrajine. Predavanje torej ne bo o tem, kaj naj bi počeli ... ampak o tem, kaj res počnemo, ko meditiramo: kako (različno) razumemo samo »nalogo«, kako (različno) doživljamo potopljenost v osebne zgodbe, kako (različno) doživljamo trenutke prisotnosti, kako nas odnese stran in kako se spet »zbudimo«.

OPIS PREDAVATELJA
Urban Kordeš je zaposlen na Univerzi v Ljubljani, kjer vodi magistrski študij kognitivne znanosti. Na različne – akademske in neakademske – načine se že več kot 15 let ukvarja z raziskovanjem doživljanja.

Zaenkrat še ni komentarjev.

Oddajte komentar