Predavanje: Kaj delam, ko delam čuječnost?

Vabljeni na predavanje dr. Urbana Kordeša, ki ga bomo gostili v torek, 23. maja 2017, ob 20h v prostorih Kampusa.

PRIJAVA
Zagotovite si svoj sedež s prijavo na:
https://goo.gl/forms/Z5cEfGmeBTsqm0Do1

OPIS PREDAVANJA
Kaj delam, ko delam čuječnost? Na prvi pogled je odgovor očiten: ne delam ničesar – samo nepresojajoče opazujem doživljanje! Vsi, ki smo se kdaj poskusili spoprijeti s prakso čuječnosti, vemo, da je realnost doživljanja nekoliko drugačna. Vemo, da tudi med meditacijo večino časa nekaj delamo, počnemo … nekam stremimo. Še več, podrobno preiskovanje doživljanja vadbe čuječnosti pokaže, da so mnogokrat napačna celo naša prepričanja o izkustvu lastne vadbe.

Dr. Urban Kordeš bo na predavanju predstavil del rezultatov skupine za opazovanje doživljanja Observatorij – osmih ljudi, ki kar se da natančno in sistematično beležijo svoje poskuse nepresojajočega opazovanja doživljajske pokrajine. Predavanje torej ne bo o tem, kaj naj bi počeli … ampak o tem, kaj res počnemo, ko meditiramo: kako (različno) razumemo samo »nalogo«, kako (različno) doživljamo potopljenost v osebne zgodbe, kako (različno) doživljamo trenutke prisotnosti, kako nas odnese stran in kako se spet »zbudimo«.

OPIS PREDAVATELJA
Urban Kordeš je zaposlen na Univerzi v Ljubljani, kjer vodi magistrski študij kognitivne znanosti. Na različne – akademske in neakademske – načine se že več kot 15 let ukvarja z raziskovanjem doživljanja.

Socialni inkubator Študentski Kampus
- Socialno podjetje
Pivovarniška ulica 6
1000 Ljubljana
ID za DDV: SI50362127 Matična št: 3684466000 Telefon: +386 31 303 278 BONI (Študentska prehrana)
+386 1 4380 218 ali +386 1 4380 211
mojca.skrjanec@sou-lj.si
NAJEM
rezervacije@kampus.si
ODNOSI Z JAVNOSTMI
info@kampus.si
VSEBINE
PARTNERJI
SPLOŠNE INFORMACIJE
TUDI NAŠE

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.